fredag 29 juli 2011

Äpple och kanel-muffins

Alltså, nu kommer ni säkert tro att jag bakar nästan ALLTID! Tror ni det tror ni tyvärr rätt... Jag bakar väldigt mycket. Tycker det är avkopplande och dessutom är det ett roligt sätt att umgås med Iris och hon lär sig mycket. Vi pratar om vad man har i smeten och varför, hon hjälper till och räkna när vi mäter upp och vispar jätteduktigt med elvispen!

När vi skulle till Angelica och Frank tidigare i veckan var det dock Folke som fick hjälpa till, det var ju hans kompis vi skulle till! Eftersom man inte kan få annat än höstkänslor i det här vädret så fick det bli mumsiga äpple och kanel-muffins!




Ingredienser
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
125 g smör/margarin
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen, skalade och klyftade

Kanelfyllning
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
60 g smält smör/margarin
2 msk kanel
Blanda alla ingredienserna och ställ åt sidan!

Blir ca 6 stora muffins eller 12 små.

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de mjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda i mjölken, vaniljsockret och de torra ingredienserna i äggblandningen.
Fyll formarna upp till hälften med smet. Strö sedan kanelfyllning över smeten.
Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten.
Tryck ner äppelklyftorna och strö över riktigt med malen kanel.
Grädda i 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 för små.

Höstmys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar