lördag 17 december 2011

Pure Perfection

Detta är verkligen ett MÅSTE för mig varje jul, Leilas Chocolate Crackles! Det är verkligen helt underbart goda, speciellt tillsammans med en Chai Latte, och framförallt är de så fina att se på också. Koppen är också en riktig favorit för den delen. Den kommer ifrån Sagaforms serie "Retro" och är sådär precis lagom stor.


Jag antar att det är okej att dela med sig av recept som redan finns att tillgå fritt på nätet, så här kommer det:

Leilas Chocolate Crackles eller Snöiga kakor
Ca 18 st

Ingredienser
100 g mörk kvalitetschoklad (minst 70%)
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1½ dl farinsocker
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
½ tsk nystött kardemumma
0,25 dl mjölk

Strösocker och florsocker att rulla kakorna i.

Gör såhär
Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Låt svalna något.

Vispa smör och farinsocker. Vispa sedan i ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

Rör ihop vetemjöl, kakao, flingsalt och bakpulver i en skål.

Rör i mjölblandningen och mjölken i chokladblandningen. Degen ska vara lätt kladdig.

Slå ut degen på en bit plastfolie. Forma till en rulle och låt stå i kylen i några timmar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela degen i 18 bitar och rulla varje bit till en boll. Rulla sedan bollarna först i strösocker och sedan florsocker. Se till att där kommer ett ordentligt lager florsocker på dem! Lägg dem sedan på en plåt och platta till dem lite lätt med ett finger.

Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter tills att ytan krackelerar.


Tips! Ni vet hur allt bara kan köra ihop sig ibland...? Jag hade degen i kylen i två dygn innan jag fick möjlighet att baka kakorna och det blev HUR bra som helst ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar